11 Aralık 2018 Salı

Twitch Hesap Silme ve Hesap Kapatma Nasıl Yapılır

Twitch Hesap Silme Nedir?

Twitch hesap silme işlemi, “bir daha twitch’de yayın izlemeyeceğim için hesabımı kalıcı olarak silmek istiyorum” diyenler için uygundur. Bu işlemde hesap silme sayfasından gerekli adımları uygulayarak hesabınızın ortadan kaldırılmasını isteyebilirsiniz. Twitch hesabının kalıcı olarak silinmesi için yapılan bu işlemde hesabın geri açılması mümkün. Twitch destek bölümüne (belirli bir süre içinde) hesabı geri açmak istediğinizi belirten mail gönderirseniz geri açıyorlar. Silinen kanala ulaşmak isteyenler şöyle bir mesajla karşılaşırlar: “Üzgünüz. Bir zaman makinesine sahip değilseniz bu içerik artık ulaşılamaz demektir.”

Twitch Hesabı Nasıl Silinir?

İlk olarak hesap silme linkine gidin: https://secure.twitch.tv/user/delete_account
Açılan sayfada “Delete your account” yazısının altındaki bölüme hesap şifrenizi yazın.
Delete my account (hesabımı sil) yazılı mor renkli butona tıklayarak işlemi tamamlayın.
İşlem tamamdır, twitch hesabınız silinmiştir.
Twitch Hesap Kapatma Nedir?
Hesap kapatma işlemi “ben biraz ara veriyorum, daha sonra geri geleceğim” diyenler içindir. Bir nevi hesap dondurmak yada geçici olarak devre dışı bırakmak da diyebileceğimiz bu işlemde hesabınız yine ulaşılamaz durumdadır ancak hiçbir zaman silinmez. İstediğiniz zaman geri gelerek tekrar açabilirsiniz. Genellikle ders çalışmak için Twitch’e ara veren genç arkadaşların kullandığı bu yöntem de oldukça basit.

Twitch Hesap Kapatma Nasıl Yapılır?

Hesap kapatma linkine tıklayın: https://secure.twitch.tv/user/delete_account
Açılan sayfada twitch şifrenizi ve hesap kapatma nedeninizi yazın.
Son olarak “Disable Account” butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın.
Twitch hesabınız kapatılmıştır.
Hesabını Kapattım & Sildim, Geri Açabilir Miyim?
Hesabınızı geçici olarak kapattıysanız yani disable account sayfasını kullandıysanız eski kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizle giriş yapmayı deneyin. Sayfa hata verecektir. Şifremi unuttum diyerek mail adresinize yeni bir şifre oluşturma bağlantısı gönderilmesini isteyin. Gelen maildeki adrese tıklayarak yeni bir şifre belirleyin. Artık hesabınıza bu bilgilerle yeniden giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptığınız anda twitch hesabınız tekrar aktif olacaktır.

Eğer hesabınızı kalıcı olarak silme (delete account) sayfasından sildiyseniz üzerinden fazla süre geçmemiş olması gerekiyor. Bu süre belli değil, twitch’de bununla ilgili herhangi bir bilgi vermemiş. Silinen hesabı geri açmak için aşağıdaki adımları uygulayın.

Twitch destek & iletişim sayfasına gidin:

https://help.twitch.tv/customer/portal/emails/new

Your name or Twitch ID: Bu bölüme gerçek adınızı yada twitch id’nizi yazın. Twitch id yazmanızı öneririm.
Your contact email adress: Size buraya yazacağınız mail adresinden ulaşacaklar, hesaptakiyle aynı olması şart değil ama olmasını öneririm.
My issue relates to: Reactivating an account that i disabled’i seçin.
My operating system is: İşletim sisteminizi girin.
Subject: Account Reactivation yazın.
Message: I’d like to reactivate my account yazın.

Son olarak “Send Mail” butonuna tıklayarak bilgileri gönderin. Kısa süre sonra mail adresinize sizden isim, ip ve doğum tarihi gibi bilgileri doğrulamanızı isteyen bir mail gelecek. İstenen bilgileri doldurup maili yanıtlayın. Son olarak bilgiler doğrulandıktan sonra bir link gönderiyorlar. Bu linke tıklayarak google formlar sitesinden hesap id’nizi yazıp gönderiyorsunuz. Hesabınızı 2-3 iş günü içinde açıyorlar.



EmoticonEmoticon